Ny möjlighet till Trädvandring

Nu ges en ny möjlighet till guidad visning av Ramsös arboretum "Ramsö Backar". Där tidigare granskogen stått tät susar idag vinden genom exotiska lövverk. Ett fint tillfälle att stifta närmare bekantskap med de 400 lövträd som Per Jönsson planterat på sin mark – missa inte detta tillfälle! Läs mer här >>>

Per Jönsson och Catharina Lewenhaupt skriver:

“KÄRA RAMSÖBOR!

Vi har genom åren fått många förfrågningar om vad det är för 'märkliga träd' som vi planterar på vår stora tomt på Skogsstigen.

Nu vill vi gärna på nytt inbjuda de Ramsöbor som så vill att besöka vårt arboretum Ramsö Backar och få en presentation av de många exotiska träd som vi valt att plantera där – nu med nya skyltar på latin och svenska och planteringsår. Även de som tidigare besökt Ramsö Backar är välkomna att se vilka förändringar och nyplanteringar som skett.

Denna trädvandring går av stapeln kl. 11.30 söndagen den 28 maj. Samling vid den lilla dammen på Skogsstigen. Hoppeligen lyser då katsuror och mångahanda lönnar, ambraträd och tulpanträd, exotiska björkar och katalpor, asiatiska körsbärsträd och rönnar, serbiska granar och ljuvliga lindar, mullbärsträd och atlasceder i lysande gröna och röda färger och blomnyanser. Hoppeligen är det också fint uppehållsväder – annars gäller det att ha lämpliga skyddskläder. Tåliga skor eller stövlar gäller alltid på vår tomt.”

Anmälan görs genom att mejla eugenjonsson@gmail.com senast den 24 maj. Maxantal deltagare 25 personer – först till kvarn…

De deltagare som vill kan efter parkvisningen äta en enkel lunch och samspråka på Kustbohemmet vid 13- eller 13.30-tiden för cirka 125 kronor. Meddela i så fall detta vid anmälan.

Välkomna!

Per Jönsson