Hänt på ön 2019

Årsmöte

Lördagen 1 juni kl 13.30 hölls årsmöte på Kustbohemmet.

Protokoll från mötet finns här >>>

Midsommarafton

Fredagen den 21 juni firades midsommar enligt tradition i det ovanligt fina vädret. Inte en regndroppe på hela dan! På dagen med små grodorna till Lillemors sång runt midsommarstången, lotteri och fiskdamm. På kvällen med dans på dansbanan till toner från det sköna dansbandet. Lotter, chokladhjul, kast med pil och sandsäck, allt bidrog till en lyckad dag.
Tack alla ni som deltog och ett extra tack till alla er som sålde lotter, höll i pil- och sandsäckskastning, snurrade chokladhjul, råddade med dansband och allt som ska till för att göra midsommar på Ramsö till en fantastisk upplevelse!

midsommar_dansbanan_2018

Ramsö Boule Cup

Fredagen och lördagen 19-20 juli gick den årliga Ramsö Boule Cup av stapeln och blev som vanligt ett mycket lyckat och uppskattat evenemang.

Stort tack till alla tävlande och inte minst till boulekommittén som la ner så mycket arbete på att ro arrangemanget i hamn.

Ett stort tack till de sponsorer som gått in och bidragit till att göra Ramsö Boule Cup 2019 möjligt.

  • Familjen Jensen
  • Rolle Pettersson, BPRP
  • Erik Astvik Consulting
  • Cramo
  • Örnsbergs El & Data
  • Monde Verde AB
  • Ecologista sugrör
  • Welcome Home Stockholm

Welcome Home Stockholm ger alla på Ramsö ett erbjudande att komma in till butiken på Scheelegatan 4 (Kungsholmen). Köper man något i butiken får man 15% rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. 2019-12-31. Ange Ramsö Boule för rabatt.

Nya sponsorer är välkomna att kontakta Kjell Persson på klp.persson@gmail.com eller 070-718 33 85. Alla tänkbara priser mottages med tacksamhet.

Informationsträff med Åkersberga brandstation

Lördagen den 3 augusti kom personal från Åkersberga brandstation och informerade om vad vi kan tänka på för att förebygga brand/olyckor samt – i händelse av tillbud/olycka – hur vi bör gå tillväga i ett första skede samt hur vi kan förbereda och möta upp dem när de kommer hit. Läs minnesanteckningar här >>>

Extra årsmöte

Söndagen den 4 augusti hölls ett extra årsmöte för att avhandla förslaget om ändring i föreningens stadgar. Stadgeändringen var aktualiserad av det förestående markköpet av Ramsö festplats och gick i korthet ut på att garantera så långt det går att marken fram över endast används till det ändamål som är avsikten med markköpet.

Läs protokoll här >>>

Första årsmöte för Ramsö brandskydddsförening

Som tidigare meddelats pågår arbetet med att skapa en brand- och larmberedskap på Ramsö. Sedan en tid finns en temporär styrelse med syfte att skapa förutsättningar för ett formellt bildande av Ramsö Brandskyddsförening vilket är tänkt att ske direkt efter Ramsö vägförenings årsmöte som börjar kl 14 den 18 augusti på Kustbohemmet. Kallelse och övriga dokument hittar man här >>> Man kanske kan undra varför ett brandskydd/brandvärn på Ramsö kräver en ny förening. Kan inte någon av de befintliga föreningarna hantera detta? Svaret är tyvärr nej och skälet är att det på Ramsö bara finns en förening som omfattar alla fastigheter på ön, nämligen Ramsö vägförening och den föreningen är enligt lagen om vägsamfälligheter förhindrad att syssla med annat än vägfågor. Detta har gjort att det hittills inte gått att få till stånd någon form för att hantera brandfrågan för hela ön. Stockholms brandförsvar har idag ett 10-tal öar på kö för att få stöd för ett brandvärn, fler än brandförsvaret har resurser för. Bland kriterierna för prioritering öarna emellan finns bl a att det ska finnas en stabil och etablerad organisation för att ta emot det stöd från Stockholms brandförsvar som kan bli aktuellt (utrustning, utbildning etc). Brandskyddsfrågan kräver därför en stabil organisation för samtliga fastigheter på ön och det är därför en ny förening som omfattar alla fastigheter är nödvändigt.

eld_over_hav_och_land

Foto: Rolf Sundblad

Eld över Hav & Land

Den ljumma stjärnklara kvällen gav en stämningsfull och mysig inramning till årets sista evenemang, Eld över Hav och Land. Vi åt grillad lammkorv serverad av föreningen och njöt av den stilla oktoberkvällen.